Fysiotherapie

Heat Therapy

Fysiotherapie

Fysiotherapie in gezondheidscentrum Dimamed

Bent u op zoek naar een fysiotherapeut in Zaandam? In ons gezondheidscentrum kunt u terecht voor algemene fysiotherapie en hebben we ons gespecialiseerd op het gebied van bekkenfysiotherapie, Biodynamische Craniosacraaltherapie en geriatrie (gericht op de ouder wordende mens). In ons gezondheidscentrum behandelen we orthopedische klachten en helpen wij vaak bij revalidatie.

Algemene fysiotherapie

Een algemeen fysiotherapeut kijkt samen met u naar uw wensen, lichamelijke situatie en mogelijkheden. Daarna wordt samen met u een persoonlijk behandelplan opgesteld. Met verschillende oefeningen, behandelingen en adviezen probeert u samen een zo goed mogelijk resultaat te behalen. De algemeen fysiotherapeut ondersteunt u in het oplossen en verminderen van klachten die u belemmeren om te bewegen maar werkt ook graag preventief, zodat u geen klachten krijgt en ook op latere leeftijd goed kunt blijven bewegen.

Biodynamische craniosacraal therapie

Deze vorm van therapie werkt in op de vloeistoffen in uw lichaam, met name de vloeistoffen in uw ruggenmerg en hersenen. Het cranio sacraal systeem bestaat uit de hersenen, het ruggenmerg, het vlies dat daaromheen zit (dura mater) en het hersenvocht dat tussen die twee vloeit. Het behandelt niet alleen de klachten maar ook de oorzaak van uw klachten. Het is een behandeling die heel rustgevend en zacht is. De behandeling werkt erg goed bij kinderen en (huil)baby’s, maar is voor alle leeftijden. 

Mogelijk klachten die behandeld kunnen worden:

 • Chronische vermoeidheid
 • Overbelasting
 • Uitputting
 • Lusteloosheid
 • Stress, burn-out
 • Slaapstoornissen
 • Menstruatie- en overgangsklachten
 • Klachten van het bewegingsapparaat
 • Hoofdpijnen
 • Ademhalingsklachten
 • Posttraumatische klachten
 • Herstel na ziekte c.q. ziekenhuisopname.

Bekkenfysiotherapie

Bekkenfysiotherapie of bekkenbodemfysiotherapie is een specialisme binnen het vak fysiotherapie. De bekkenfysiotherapeut houdt zich bezig met de werking van de bekkenbodem en behandelt klachten zoals:

 • ongewenst urineverlies en/of verlies van ontlasting
 • pijn bij het vrijen, erectiestoornissen
 • verzakkingen van blaas, baarmoeder of darmen
 • bekkenklachten tijdens zwangerschap en na bevalling
 • begeleiding bij operaties in onderbuik

Wilt u weten welke klachten de bekkenfysiotherapeut precies behandeld, kijkt u eens dan op de website van fysiotherapie Hilke Nauta.

Bekkenfysiotherapie richt zich op het oplossen of verminderen van klachten binnen het gehele buik-, bekken-, en lage ruggebied bij vrouwen, mannen, kinderen en ouderen.

Het bekken, de gewrichtsbanden, de bekkenbodemspieren en de bekkenorganen (blaas, baarmoeder en darmen) beïnvloeden elkaar wederzijds. Een klacht in het bekken ervoor zorgen dat de bekkenbodemspieren minder goed werken en omgekeerd.

Een erkende bekkenfysiotherapeut heeft naast de opleiding fysiotherapie een driejarige specialistische opleiding bekkenfysiotherapie afgerond.

Geriatriefysiotherapie

Een geriatriefysiotherapeut is een specialist in de zorg voor kwetsbare ouderen en mensen met een chronische aandoening. Deze fysiotherapeut richt zich op de verbetering en behoud van uw gezondheid, zorgt dat u zich kunt blijven redden en gemakkelijk zelfstandig ergens naartoe kunt. De focus  ligt op bewegen en zo zelfstandig mogelijk functioneren.

Het gaat daarbij niet alleen om ouderen, maar ook om patiënten die bijvoorbeeld als gevolg van een beroerte, dementie, ziekte van Parkinson of een gebroken heup verschijnselen tonen van ouderdom. Men hoeft daarbij niet perse oud voor te zijn.

De therapie bestaat uit oefenen en trainen van de ( dagelijkse) handelingen die problemen geven. Bij pijnklachten wordt de pijn natuurlijk ook aangepakt. Goed blijven bewegen is belangrijk voor een goede gezondheid en een goede gezondheid leidt ertoe dat u kunt blijven bewegen. Daar gaat veel van de aandacht van deze fysiotherapeut naar uit. 

Het accent ligt niet op ziekte en zorg, maar op behoud en/of herstel van functies en participatie, op zelfredzaamheid en kwaliteit van leven.

Vergoeding en verwijzing

Fysiotherapie wordt voor mensen ouder dan 18 jaar maar heel beperkt vergoed vanuit de basisverzekering. Vaak alleen als iemand een chronische aandoening heeft. U kunt fysiotherapie wel verzekeren via een aanvullende verzekering. U kunt zonder verwijzing van de huisarts een afspraak maken met een fysiotherapeut.

U vindt op de website van Independer een vergoedingenoverzicht fysiotherapie, u ziet daar welke vergoeding per zorgverzekeraar wordt gegeven. Onder dit vergoedingsoverzicht valt algemene fysiotherapie. Onze fysiotherapeut heeft met diverse zorgverzekeraars een contract afgesloten, de nota voor de behandeling gaat dan rechtstreeks naar uw zorgverzekeraar.