Dagbesteding

Samenwerken, contact maken en weer een plekje in de maatschappij.

Activiteiten voor jong en oud

Onze dagbesteding is bedoeld voor iedereen die graag deel uit wil maken van de maatschappij, maar daar door omstandigheden moeite mee heeft. Wij bieden diverse activiteiten voor verschillende doelgroepen aan die daarbij helpen. Welke activiteit u ook kiest, ze helpen u in contact te komen met mensen, om in beweging te blijven, nieuwe dingen te leren en weer actief in het maatschappelijke leven te staan.

 

Dit is een greep uit het aanbod van activiteiten. Voor meer informatie over alle activiteiten kunt u contact met ons opnemen.:

    • Ontmoeting voor allochtone vrouwen: deze activiteit is gericht op het verminderen van sociaal isolement. We doen leuke dingen met elkaar zoals koken, fitness, wandelen of fietsen. Soms gaan we er met z’n allen op uit voor een bijzondere activiteit.
    • Taalles: op een laagdrempelige manier bieden wij Nederlandse taalles aan die goed aansluit op het dagelijks leven van de (met name) vrouwen die ons centrum bezoeken.
    • Dagbesteding allochtone (Turkse) vrouwen: gericht op sociale activatie. We doen activiteiten zoals krant lezen, wandelen, fietsen, geheugenspellen, zitdansen.
    • Dagbesteding allochtone (Turkse) mannen: gericht op sociale activatie. We doen activiteiten zoals krant lezen, taalspellen, geheugenspellen.
    • Zumba: lekker op swingende muziek dansen en bewegen, voor iedereen!

Weekprogramma:

dag tijd omschrijving doelgroep locatie
maandag 13.00 – 16.00 uur dagbesteding en linedance Turkse vrouwen Wilgenstraat 11, Zaandam
dinsdag 13.00 – 14.00 uur Zumba buurtbewoners Wilgenstraat 11, Zaandam
woensdag 13.00 uur wandelen buurtbewoners Wilgenstraat 11, Zaandam
vrijdag 13.00 – 16.00 uur Nederlandse taalles buurtbewoners Wilgenstraat 11, Zaandam

Eigen bijdrage en aanmelden

 

Onze dagbesteding wordt door de gemeente Zaanstad gesubsidieerd. Hierdoor is uw eigen bijdrage bijzonder laag. Om wekelijks deel te kunnen nemen, betaalt u een vast maandbedrag van € 19,-. Informeer bij het Sociaal Wijkteam naar uw mogelijkheden.

Of neem contact met ons op voor meer informatie of om u direct aan te melden.