Dagbesteding

Samenwerken, contact maken en weer een plekje in de maatschappij.

Activiteiten voor jong en oud

Onze dagbesteding is laagdrempelig en verwelkomt iedereen die enthousiast is om actief deel te nemen aan de samenleving. We presenteren een verscheidenheid aan activiteiten voor diverse doelgroepen om hierbij te ondersteunen. Ongeacht je keuze, onze activiteiten bevorderen sociaal contact, lichamelijke activiteit, het aanleren van nieuwe vaardigheden en het actief deelnemen aan het sociale leven. Mocht het nodig zijn is vervoer van en naar de dagbesteding mogelijk.

We DOEN: door samen te ontbijten en koffie drinken, te bewegen (dansen, wandelen en zwemmen), handarbeid, bloemschikken, spelletjes en nog veel meer.

We LEREN: door samen het nieuws door te nemen, gastsprekers uit te nodigen die bijvoorbeeld komen uitleggen hoe het wijkteam werkt en de voorzieningen in Zaanstad. We praten ook over moeilijke onderwerpen zoals opvoedproblemen, Alzheimer, gezond leven, mantelzorg, veiligheid in de buurt, en nog vele andere onderwerpen.

We DELEN: hoe je oog kunt hebben voor elkaar en een luisterend oor te hebben wanneer nodig. Niet alleen in de groep maar ook in je omgeving waar je woont.

We HELPEN: bijvoorbeeld bij het invullen van lastige formulieren. Tips te geven hoe je handig om kunt gaan met je budget. En met alle andere zaken waar een helpende hand bij nodig is.

Weekprogramma:

dag tijd omschrijving doelgroep locatie
Dinsdag 11.00-16.00 Dagbesteding Vrouwen Stationsstraat 62, Zaandam
Woensdag 10.00-12.00 Dagbesteding Mannen Prinsenstraat 43, Zaandam
Woensdag 12.00-13.30 Bewegen Iedereen Prinsenstraat 43, Zaandam
Donderdag 13.00-16.30 Dagbesteding Vrouwen Prinsenstraat 43, Zaandam
Donderdag 12.30-14.30 Zwemactiviteiten Mannen Zwembad ‘De Slag’, Koningsgeelstraat 3, Zaandam
Zaterdag 10.00-12.00 Nederlandse taalles beginners Mannen en vrouwen Stationsstraat 62, Zaandam

Onze dagbesteding is op basis van indicatie, deze kunt u aanvragen bij uw Sociaal Wijkteam. Tevens bestaat de mogelijkheid vrij in te lopen bij de zwemactiviteiten, hier is dan wel een eigen bijdrage voor nodig. Ook voor eventuele andere voorzieningen kunt u terecht bij uw Sociaal Wijkteam.