Psychosociale hulpverlening

Verder kunnen door de juiste hulp en ondersteuning

Algemeen maatschappelijk werk

Iedereen heeft wel eens problemen. Het kan gebeuren dat u er zelf niet uitkomt. Of er is niemand waarmee u durft te praten over deze problemen. Het is dan goed om te weten dat u bij het algemeen maatschappelijk werk van terecht kunt voor hulp- en dienstverlening.

De maatschappelijk werker streeft ernaar dat u meer grip krijgt op uw situatie, zodat uw problemen weer hanteerbaar worden. Als het nodig is, zal zij u informeren en adviseren. Ook kan de maatschappelijk werker voor u bemiddelen met instanties en wanneer nodig u begeleiden naar andere instanties.

Jeugd & Gezinszorg

Soms zit een gezin in een onprettige situatie, waarbij zij er zelf niet uitkomen. Gezondheidscentrum DimaMed helpt deze gezinnen, met vragen op het gebied van opvoeden en opgroeien. Door samen te werken met het kind, het gezin en omgeving proberen wij het probleem op te lossen of hanteerbaar te maken.

 

Aanvragen:

Een verwijzing voor de maatschappelijk werker kunt u aanvragen bij uw huisarts of bij het Sociaal Wijkteam.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neem vrijblijvend contact met ons op, wij staan u graag te woord.

Een verwijzing voor de maatschappelijk werker kunt u aanvragen bij uw huisarts of bij het Sociaal Wijkteam.

Neem contact met ons op voor meer informatie of het maken van een afspraak.

Tijdens het intakegesprek worden alle mogelijkheden met u besproken, de kosten van de behandeling en kunnen wij u informeren over vergoedingen waar u mogelijk recht op heeft. Dit gesprek is uiteraard geheel vrijblijvend.