Algemeen Maatschappelijk Werk

Verder kunnen door de juiste hulp en ondersteuning

Hydrotherapy

Praktische ondersteuning door onze maatschappelijk werkers

Ondersteuning door onze maatschappelijk werkers

U kunt op een bepaald punt in uw leven komen dat u problemen heeft waar u zelf niet uitkomt. Bijvoorbeeld op het werk, met familie of door iets wat is gebeurd. Mogelijk bent u het overzicht kwijt en weet u niet hoe u verder moet. Lukt het niet om het probleem op te lossen? Het is dan goed te weten dat u bij een maatschappelijk werker van DimaMed terecht kunt voor hulp en ondersteuning.

Een maatschappelijk werker – of sociaal werker – zoekt samen met u naar de oorzaak van uw probleem. En naar een goede oplossing.

Bij DimaMed kunt u terecht met vragen op het gebied van relaties, financiën, zorg en welzijn:

  • Problemen met uw partner, kinderen, ouders of buren.
  • Hulp na een scheiding, het overlijden van iemand die u dierbaar is of na ontslag.
  • Problemen door seksueel geweld, zoals een verkrachting of aanranding.
  • Problemen op school, bijvoorbeeld door pesten.
  • Ondersteuning als u eenzaam bent.
  • Vragen over regelingen, uitkeringen of geldzaken.

De maatschappelijk werker streeft ernaar dat u meer grip krijgt op uw situatie, zodat uw problemen weer hanteerbaar worden. Eén gesprek kan al genoeg zijn, maar vaak zijn meerdere contacten noodzakelijk om tot veranderingen te komen. Als het nodig is, wordt u geïnformeerd en geadviseerd. Ook kan de maatschappelijk werker voor u bemiddelen, begeleiden of verwijzen naar een andere instantie.

Aanvragen

Een verwijzing voor de maatschappelijk werker kunt u aanvragen bij uw huisarts of bij het Sociaal Wijkteam, maar u kunt ook zonder verwijzing terecht. Het maatschappelijk werk wordt gesubsidieerd door de gemeente en is daarom gratis

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neem vrijblijvend contact met ons op, wij staan u graag te woord.

Een verwijzing voor de maatschappelijk werker kunt u aanvragen bij uw huisarts of bij het Sociaal Wijkteam, maar u kunt ook zonder verwijzing terecht. Het maatschappelijk werk wordt gesubsidieerd door de gemeente en is daarom gratis.

Neem contact met ons op voor meer informatie of het maken van een afspraak.

Tijdens het intakegesprek worden alle mogelijkheden met u besproken, de kosten van de behandeling en kunnen wij u informeren over vergoedingen waar u mogelijk recht op heeft. Dit gesprek is uiteraard geheel vrijblijvend.